Jack and the Beanstalk

Med Jack and the Beanstalk ges spelaren ett riktigt vackert äventyr med Pixar- influerad 3D- grafik och animation. NetEnt plus tidigare anställda på Pixar är en relation som man önskar ska fortsätta, då detta spel verkligen är i en klass för sig!

Temat för spelet är såklart den saga som handlar om den lilla fattiga pojken som bestämmer sig för att byta familjens ko mot en påse med magiska bönor. Denna chansning visar sig spännande för ett litet barn, då det växer upp en bönstjälk som sträcker sig bortom molnen. Jack klättrar upp och befinner sig i en ny värld som styrs av ett monster med två huvuden.

Spelets funktioner

I detta spel spelar man med 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Man kan justera hur många linjer man vill ha aktiva per snurr och man kan satsa mellan 1-10 mynt per linje. Man kan även själv justera myntvärdet mellan €0.01 och €0.50. Detta upplägg innebär att den lägsta satsningen hamnar på €0.01 x 1 spellinje x 1 mynt = €0.01 per snurr. Den högsta satsningen som är möjlig är €0.50 x 20 spellinjer x 10 mynt = €100.

Symbolerna i spelet är hämtade från berättelsen om Jack och hans bönstjälk, så vi får möta bland annat symboler i form av Jätten, Jack själv, en skattkista, en nyckel, Hönan med de gyllene äggen och en harpa.

Den vilda symbolen i Jack and the Beanstalk är en walking wild. Just i detta spel flyttar den sig åt vänster, vilket resulterar i en free spins- runda. Sedan vandrar den vidare på skärmen tills den försvinner från skärmen. Efter varje gratissnurr vandrar den vidare, vilket ger spelaren ännu en gratisrunda. Under detta gratisspel multipliceras alla vinster även med 3.

Spelets scattersymbol är skattkistan. Denna fungerar som vanliga scattersymboler, och aktiverar alltså spelets vanliga free spins- läge. Det krävs minst tre skattkistor för att aktivera detta läge. När man fått tre skattkistor så får man 10 free spins. Har man turen att få tre scattersymboler medan man spelar i gratisspelet aktiveras 5 till free spins.

Jack and the Beanstalk har även en extra funktion som har med nyckel- symbolen att göra. Nyckeln låser upp olika wild- funktioner i spelet och ju fler nycklar man samlar desto bättre funktioner låses upp. Dessa varierar mellan stacked wilds och expanded wilds.

Jackpotten ligger på 1000 mynt och spelet har en återbetalning på 96.3 %.

Jack and the Beanstalk free spins

I skrivande stund erbjuder inga nätcasinon, som vi känner till åtminstone, free spins till Jack and the Beanstalk.